Program

BANFF WORLD TOUR ROMÂNIA 2019

Banff World Tour România 2019 aduce în sălile de cinematograf din București și Cluj filme provocatoare ale căror subiecte variază de la aventuri outdoor în regiuni îndepărtate până la filme scurte despre sporturi pline de adrenalină. Selecția de anul acesta cuprinde nouă dintre filmele prezentate în cadrul festivalului, acoperind aventuri în zone precum Patagonia sau Alaska și variate activități outdoor precum cățărare, schi, mountain bike, alergare sau fotografie, într-o proiecție totală de peste două ore care își propune să aducă împreună o întreagă comunitate pasionată de activitățile aparținând zonei montane.

Urmărește mai jos prezentările filmelor din program

Partea I

ROGUE ELEMENTS: CORBET’S COULOIR

4 min | 2017, SUA

Oricine a schiat sau a coborât cu placa pe Jackson Hole, în Statele Unite, știe cât de dificil și de enervant poate fi să rămâi în control pe teribilul Corbet's Couloir, chiar și în cele mai bune condiții. Iar să cobori zona respectivă pe mountain-bike e nebunie pură, ceea ce este exact ce noi am și făcut.

Realizator: Todd Jones | Producție: Teton Gravity Research
AG - Audiență Generală

REEL ROCK 12: BREAK ON THROUGH

26 min | 2017, SUA

Margo Hayes, o cățărătoare ambițioasă în vârstă de 19 ani din Boulder, Colorado, mai puțin cunoscută în lumea acestui sport, se mută în Europa pentru a se antrena pentru două dintre cele mai emblematice trasee de gradul 12 (5.15) din Franța și Spania. Depășindu-și limitele fizice și pe cele mentale, ea riscă atât accidentarea cât și eșecul în încercarea de a fi prima sportivă din lume care realizează această performanță.

Realizatori: Peter Mortimer, Matty Hong, Nick Rosen | Producție: Reel Rock, Zachary Barr
AP - Acord Parental pentru copii sub 12 ani

SURFACE

7 min | 2018, SUA

Într-o zonă de nișă fotografică caracterizată de unghiuri familiare, Ben Thouard este motivat de dorința de a crea o abordare originală în zona fotografiei de surf.

Realizator: John Rodosky | Producție: Roam Media, Christopher Jerard
AG - Audiență Generală

THIS MOUNTAIN LIFE: COAST RANGE TRAVERSE SEGMENT

39 Min | 2018, Canada
Cel mai bun film - Sporturi de iarnă

O echipă mamă-fiică se angajează într-o traversare de șase luni pe schiuri a zonei montane de Coastă în British Columbia, Canada.

Realizator: Grand Baldwin | Producție: Peg Leg Films, Jenny Rustemeyer
AG - Audiență Generală

Partea 2

FAR OUT: KAI JONES

5 Min | 2018, SUA

Puștiul de unsprezece ani Kai Jones nu este suficient de mare încât să poată merge singur la film sau să își poată comanda un sandwich la bar, dar pe munte vârsta nu contează. El urmează tradiția pe schiuri a familiei sale... direct către freeride, sărituri peste cap și tot soiul de trucuri pe stânci sau în aer.

Realizatori: Steve Jones, Todd Jones | Producție: Teton Gravity Research
AG - Audiență Generală

VIACRUXIS

11 Min | 2018, Spania | Animație

Marcel și Andrezj formează o pereche legendară de alpiniști. Au fost primii care au cucerit cele mai înalte și dificile vârfuri. În ciuda temperamentelor lor diferite, fac o echipă excelentă. Acum, ei se află în fața unei mari provocări: cucerirea celui mai înalt vârf, neatins vreodată de nimeni până acum. Pentru ca această realizare să aibă loc, ei au de trecut obstacole formidabile, au de îndurat multe greutăți și este necesar să se suport reciproc pentru o lungă perioadă de timp. Dar Andrezj nu mai este dispus să rămână în continuare în umbra lui Marcel.

Realizator: Ignasi López Fàbregas | Producție: Ana Vega Pérez
AG - Audiență Generală

FOR THE LOVE OF MARY

6 Min | 2018, SUA

Atunci când George Etzweiler, alergător în vârstă de 97 de ani, poartă vechiturile de pantaloni scurți purtători de noroc la maraton, acesta nu își pune pe el doar echipamentul de alergare către vîrful Mt. Washington. Tezweiler poartă cu această ocazie în suflet ceva cu mult mai special: aminterea soției sale stinse din viață la vârsta de 68 de ani.

Realizatori: Simon Perkins, Kirk Horton | Producție: Sharptail Media & Little Bear Creative
AG - Audiență Generală

CHOICES

2 Min | 2017, SUA

Un mountain biker are la dispozitie un meniu fabulos de ture din care să aleagă. Pe care o va alege oare?

Realizator: Tim Dacosta | Producție: Lightbulb Media and Listen Up Media, Caleb Weaver
AP - Acord Parental pentru copii sub 12 ani

NOTES FROM THE WALL

34 min | 2017, Belgia

Trei dintre cei mai cunoscuți, pasionați și iubitori de aventură alpiniști din lume - Sean Villanueva O'Driscoll, Nicolas Favresse and Siebe Vanhee - realizează cu succes una dintre cele mai dificile rute de cățărare liberă din Patagonia: “El Regalo de Mwono” (1.200m), o nouă linie pe fața estică a lui Torre Central, Torres del Paine.

Realizatori: Nicolas Favresse, Sean Villanueva O'Driscoll, Siebe Vanhee, Guillaume Lion
Producție: Guillaume Lion, Siebe Vanhee
AP - Acord Parental pentru copii sub 12 ani

Durata totală a proiecțiilor

2

Hours

16

minutes