Festivalul de film montan de la Banff

Festivalul de film montan de la BANFF (Alberta, Canada) este recunoscut drept cel mai prestigios concurs internațional de filme scurte și documentare despre natura, cultura, activitati și mediul montan. Festivalul are loc in fiecare toamna și a devenit din 1976 până astăzi un eveniment cultural emblematic pentru comunitatea montană mondială. La fiecare ediție, o parte din cele peste 80 de filme înscrise în etapa finala din Banff sunt selectate și prezentate ulterior în circuitul BANFF World Tour. Circuitul international are loc în peste 40 de țări și 550 de comunități de pe întregul mapamond.

BANFF World Tour a fost adus în România prima dată în 2018, la inițiativa lui Marian Anghel și este organizat de Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO). Încă de la prima ediție, circuitul românesc este realizat cu sprijinul deosebit al Ambasadei Canadei în România si Republica Moldova.

Ajuns la a patra ediție în acest an, circuitul românesc prezintă publicului din cinematografe filme de scurt metraj cu un spectru variat de activități specifice zonei de outdoor, mediu și natură. Pe lângă sporturi deja consacrate  precum schiat, cățărare, alergare, cei din sală vor avea ocazia să asiste la filmul unei expediții de schi pe bicicleta... în Balcani!

Cele peste două ore de proiecție vor purta spectatorii în zone cu peisaje captivante și le vor oferi ocazia să asiste la proiectele ambițioase cu un nivel crescut de adrenalină ale unor sportivi perseverenți în a-și atinge obiectivele.

ECHIPA Banff World Tour România

 

Coordonare circuit 

director coordonator: Marian Anghel, marian.anghel@banff.ro

director tehnic: Ileana Toma

Vânzare bilete

coordonator: Ana Vasiliu, bilete@banff.ro

Voluntari în sălile de cinema

Florentin Oprea, Vlad Dragne, Andrei Badea, Marian Pop, Maria Alexandra Telcean, Dolores Iordana

Marketing online

CSC Design